Pada 25 Februari 2019, satu taklimat diadakan yang diberi nama ” taklimat Author WordPress laman web dan Facebook SKBC”

Taklimat ini diadakan bagi memberi tunjuk ajar kepada guru- guru yang terpilih sebagai ‘author’ menulis didalam satu aplikasi di namakan ‘ WordPress’

Sebarang berita yang berkaitan dengan Sekolah akan di terbitkan di dalam laman web sendiri Dan mendapat pautan terus ke Facebook Sekolah.

Guru- guru yang terpilih sebagai author mewakili bidang masing- masing. Antara guru tersebut ialah En. Ali bin Alimin, Pn. S Rosy Ahman, Pn. Masirah Mohd Rezali, En. khairil Hazim Badaru’din, Pn. Azlinda Saad, Pn. Nor Azila Shaharuddin, En. Fitri Aziz Sahlan, Pn. Rosniati Ramlan, Pn. Salmah Salimin, Pn. Salwana Zakaria, Pn Sharifah Nurul Ain, Pn. Zamilah Mohamed Yasin, Pn. Tuan Roshaliza Tuan Man dan Pn. Rozana Mohd Razali.

Tujuan laman web ini di bina adalah untuk menyalurkan maklumat Sekolah kepada semua warga SKBC, ibu bapa, murid dan juga masyarakat di luar sana.

Diharapkan sumbangan berita akan memberi manafaat buat semua masyarakat.