Majlis Apresiasi SK Bukit Changgang telah dijalankan pada 20 November 2019, hari Rabu bermula dari 8.00 pagi hingga 12.00 tengah hari. Majlis yang dihadiri oleh tetamu jemputan dan para ibu bapa diadakan di Dewan Gemilang SK Bukit Changgang. Majlis berjalan dengan lancar mengikut perancangan yang ditetapkan.

AJK teknik dan siaraya ialah En. Mohd Nizan bin Rozali, En. Wan Muhammad Syarifuddin dan En. Mohd Tamimi b Taupek.

Pengacara majlis ialah Pn. Norizan bt. Zakaria dan Pn. Marlinza bt. Mohd Rajum

AJK pengurus peserta ialah Pn. Rafidah bt Aziz, Pn. Kamsiah bt. Yusof, Pn. Noraini bt Daud, Pn. Norehan bt. Hashim, Pn.Zamilah bt Mohd. Yasin, Pn. Maslina Ozyra bt Rambli dan Pn. Azlinda bt Saad.

AJK Jamuan VIP ialah Pn. Noraisyah bt Fadzil, Pn. Noor Fardhuhah bt Chuteh, Pn. Saliana bt Buyamin, Pn. Nor Saadah bt Mokter, Pn. Zaleha bt Omar dan Pn. Norsyahidah bt Muzakir.

AJK Disiplin ialah En. Mohamad Khairil Hazim b. Badaru’din, Pn. Hjh Maznah bt Taupek.dan Pn. Kamariah bt Salleh.

AJK hadiah dan cenderahati ialah Pn.Roslinda Intan bt Md Kassim, Pn. Mardhiana bt Isa, Pn. Salwana bt Zakaria, Pn. Siti Norzaleha bt Ahmad, Pn. Nor Elzianie bt Sallleh, Pn. Cancira a/p Igian dan Cik Molly Sabrina bt Mohamad.

Barisan tokoh murid bagi tahun 2019.

AJK Buku Program, Pn. Nafisah dan Cik Roslizawati.

AJk persiapan pentas telah menyediakan booth gambar.

Anugerah Tokoh Akademik ialah Rafiq Hassan bin Sofian dan Puteri Amni Hazirah binti Khairul Amin.

Anugerah Tokoh Kokurikulum ialah Arif Adham bin Norazman dan Nur Firzanah Abyan binti Ismail.

Anugerah Tokoh Sukan ialah Muhammad Danish Rifaii bin Saari dan Nur Umairah Yasliza binti Yaslim.

Anugerah Tokoh Nilam tahap 1 ialah Siti Nurdamia Safiya binti Mohd Fakhzan manakala Tokoh Nilam tahap 2 pula ialah Qaseh Nur Sumayyah bt Muhamad Fauzi.

Persembahan daripada murid prasekolah -tarian tradisional Melayu iaitu tarian Zapin.

Murid tahun 1 juga mempersembahkan sebuah tarian India yang bertajuk ‘Sarattu Vandilla.’

Kehadiran ibu bapa amat menggalakkan iaitu seramai 210 orang.

Guru Besar, En. Mohamad Ali bin Alimin menyampaikan ucapan pembuka majlis.

Ucapan perasmian disampaikan oleh Ketua Kampung Bukit Changgang, Tn. Haji Mohd Alias bin Hamdi.

YDP PIBG Datuk Ngadenin bin Musa turut menyampaikan hadiah kepada murid yang berjaya.

Semoga Majlis Apresiasi ini akan terus diadakan bagi menghargai kejayaan murid-murid dan menjadi penyuntik semangat untuk mereka terus berusaha bagi mencapai kecemerlangan dalam setiap bidang.