Jumaat, 26 Mac 2021:Majlis Pelancaran Program telah diadakan dan acara perasmian telah disempurnakan oleh Tuan Guru Besar SK Bukit Changgang.En.Mohamad Ali Bin Alimin secara dalam talian ( https://youtu.be/3xT5HtDnp4l )

Oleh kerana masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan disebabkan pandemik Covid 19 acara perasmian diadakan secara atas talian dengan mengadakan tayangan didalam kelas-kelas atau pun di bilik-bilik Khas.

Ucapan perasmian dan pelancaran diadakan secara atas talian.
Murid bersedia untuk mendengar ucapan perasmian
Murid mendengar ucapan perasmian melalui layar yang dipaparkan
Tuan Guru Besar En.Mohamad Ali bin Alimin menyampaikan sijil dan cenderamata kepada adik Nurul Hannan binti Mohd Sani, Finalis Pemilihan Tokoh Nilam Daerah Kuala Langat tahun 2020
Adik Nurul Hannan Binti Mohd Sani, Finalis Tokoh Nilam Daerah Kuala Langat,menerima sijil dan cenderahati

Pelancaran program ini diharap dapat menggalakkan lagi budaya membaca dan menimba ilmu dalam kalangan murid dan warga sekolah.