PPIM Negeri Selangor telah menganjurkan Pertandingan Kuiz Online kepada murid PPIM Negeri Selangor. Setiap daerah diberikan 300 peserta sahaja. Oleh yang demikian, daerah Kuala Langat telah memberikan kebenaran setiap satu sekolah hanya 12 orang murid PPIM yang berdaftar dengan kebangasaan sahaja yang boleh diuji.

PPIM Negeri Selangor telah memberikan link untuk murid-murid menjawab Pertandingan kuiz online. Syarat pertandingan, murid-murid perlu menjawab dalam masa 10 minit atau perlu mendapat markah paling minima 27/30 jika lebih 10 minit. Sijil akan diberikan selepas murid menjawab kuiz tersebut. Alhamdulillah seramai 12 orang ahli PPIM Sekolah Bukit Changgang dapat menjawab 30 soalan dalam masa yang ditetapkan iaitu 10 minit.

Senarai nama murid PPIM SK Bukit Changgang yang telah menjawab kuiz online beserta markah yang diperolehi.

1.) Nur Kamilia bt Razak (6K) – 83% 2) Izazi Zafirah bt M Surijo (6K) – 87% 3) Balqis Syahirah bt Sufian (6K) – 73% 4) Nur Nadhirah bt Kamarul Huzaimy (6DD) – 87% 5) Norlin Asyikin bt Norezam (6K) – 77% 6) Nur Alya Nasuha bt Sopian (6K) – 90% 7) Iriz Zulaikha bt Zulkiflie (6D) – 90% 8) Raudhatul Jannah bt Muhammad Azli (5Il) – 80% 9) Nurul Hannan bt Mohd Sani (5IL) – 63% 10) Nuwairah Qaisarah bt Zailan (5IL) – 87% 11) Nur Rasyidah Farha bt Ramlee (5IL) – 90% 12) Nur Sofea Adriana bt Mohd Suhaimi (4DD) – 90%

12 orang murid SK Bukit Changgang yang menjawab kuiz online tersebut telah lulus dan mendapat sijil PPIM peringkat Negeri Selangor.

Nuwairah sedang menjawab soalan kuiz online
Contoh sijil yang diberikan kepada setiap ahli PPIM yang lulus.