Pada tanggal 18 April 2023, Ahli JawatanKuasa Majlis Khatam Al-Quran telah melaksanakan  pelbagai aktiviti yang menarik seawal 7.30 pagi sehingga tamat program. Program ini dilaksanakan mengikut sesi persekolahan, sesi pagi dan sesi petang. Bermula daripada bacaan tahlil, khatam Al-Quran hingga pemberian sumbangan kasih Ramadhan kepada murid-murid Asnaf dan Yatim serta pemberian duit raya. Majlis berjalan dengan lancar dan begitu meriah. Suasana untuk menyambut kedatangan 1 Syawal semakin terasa.

Bacaan Tahlil dipimpin oleh Ustaz Ridzuan bin Mohamed.
Semua murid tahap 2 berkumpul di Dataran Nilam dengan memakai baju raya yang cantik dan ceria.
Peserta Khatam Al-Quran Tahap 2
Peserta Khatam Al-Quran Tahap 1
Guru-guru sentiasa memberi kerjasama dan sokongan atas segala aktiviti yang dijalankan.
Guru-guru berkumpul meraikan majlis pada hari ini sebelum bergerak pulang ke kampung halaman.
Cantik-cantik kad raya hasil kerjasama rakan sekelas.
Peserta membuat kad raya mengikut kelas.
Guru Besar menyampaikan duit raya pada murid-murid dan guru-guru SKBC.
Penyampaian hadiah kepada murid tahap 1.
Penyampaian hadiah kepada pemenang tahap 2.